Praktijk bij Brechje

Babymassage

Natuurlijk ken jij je kindje als geen ander. Het eerste contact was er al tijdens de zwangerschap. In de weken na de bevalling leer je elkaar steeds beter kennen. Babymassage is een goede manier om jullie band nog sterker te maken. Lichamelijk contact is belangrijk voor de emotionele, geestelijke en lichamelijke ontwikkeling van je kindje. Even aandacht voor elkaar in de vaak hectische tijd.

Waarom babymassage:
• het werkt ontspannend, ook voor baby’s die veel huilen en overstrekken
• de spijsvertering wordt bevorderd, dit werkt positief bij krampjes
• baby’s slapen beter
• het verhoogt de weerstand
• baby’s die regelmatig gemasseerd worden groeien beter

Shantala

Shantala babymassage is een vorm van massage die eenvoudig te leren is. Het is een totale lichaamsmassage die afkomstig is uit India. In India is het heel gewoon dat kindjes dagelijks gemasseerd worden. De technieken worden doorgegeven van moeder op dochter.
De Franse dokter Leboyer kwam in India in contact met een vrouw genaamd Shantala die haar kindje aan het masseren was. Hij was zo onder de indruk dat hij de massage naar Europa heeft gehaald en het de naam Shantala babymassage heeft gegeven.
Dr. Leboyer is alom bekend om zijn kindvriendelijke aanpak. Hij is de man achter de “zachte bevalling” van deze tijd. Het kindje na de geboorte bij moeder op de borst, de navelstreng niet meteen doorknippen maar uit laten kloppen, gedempt licht en warmte in de ruimte waar bevallen wordt. Hij gaat ervan uit dat de bevalling op deze manier minder heftig is voor het kindje, dat het minder zal huilen omdat het kindje zich minder angstig voelt.
Hij was van mening dat ouders, naast de dagelijkse verzorging, hun kindje ook warmte en geborgenheid dienen te geven, zodat ze kunnen opgroeien tot emotioneel evenwichtige mensen. Babymassage is de manier om je kindje deze warmte en geborgenheid te laten ervaren.