Eenmalig consult bij krampjes en/of verstopping

Darmkrampjes komen vaak voor bij baby’s tot 3 maanden. De darmen van een jonge baby zijn nog niet volledig ontwikkeld en nog niet gewend aan het verwerken van voeding. Darmkrampjes kunnen zowel bij borst- als kunstvoeding ontstaan. Spijsverteringsklachten zoals krampjes en obstipatie zijn vaak goed te verlichten met massage en oefeningen. Soms merk de verlichting meteen, soms kan het een tijdje duren. Het is belangrijk de massage en de oefeningen regelmatig toe te passen, bijvoorbeeld bij elke verschoning.

Hoe kun je darmkrampjes herkennen? Als je “ja” kunt beantwoorden op de volgende vragen heeft je kindje waarschijnlijk last van krampjes: - Is je kindje jonger dan drie maanden? - Heeft hij een hard, rommelend buikje? - Trekt hij zijn beentjes op, alsof hij pijn heeft? - Huilt hij ontroostbaar?

Ontlasting Een kindje dat borstvoeding krijgt kan een heel ander ontlastingspatroon hebben dan een kindje dat kunstvoeding krijgt. Kinderen die borstvoeding krijgen hebben in het begin 2 a 3 keer per dag ontlasting. Bij sommige kindjes die borstvoeding krijgen kan het ontlastingspatroon na de leeftijd van drie tot vier weken plotseling veranderen van meerdere keren per dag tot één keer in drie dagen of nog minder. Er zijn baby's die tot 20 dagen of langer gaan zónder ontlasting. Zolang de baby het verder goed maakt en de ontlasting de gebruikelijke pasta-achtige of zachte, gele poep is dit geen reden tot zorg. Kindjes die kunstvoeding krijgen hebben meestal 1 tot 3 keer per dag ontlasting. Mocht je merken dat je kindje last heeft van obstipatie kan massage een uitkomst zijn

Consult
Tijdsduur:
• ongeveer 1 uur

Inhoud:
• uitleg over massagetechnieken en gymoefeningen toegespitst op krampjes en obstipatie
• samen oefenen

Bij het consult inbegrepen:
• reader met daarin de massagetechnieken en oefeningen uitgewerkt
• flesje massage olie