Blije mama massage 2

Massage

In deze zogenaamde Thaise postpartum massage staat mama centraal en wordt er zowel fysieke als mentale aandacht gegeven door middel van diverse lichaamsbehandelingen gedurende 3 dagen. Deze massages vinden plaats vanaf de 2e of 3e dag na de bevalling of na 4 tot 5 weken na een keizersnede. De behandelingen worden in principe gegeven in de thuissituatie. Alle benodigdheden zoals een massagetafel en stoomstoel worden meegenomen. Sommige vrouwen kiezen er voor om naar de praktijk te komen. Bijvoorbeeld als er al andere kinderen aanwezig zijn en thuis niet een hele rustige plek is. Alles is mogelijk!

De massage richt zich op herstel en ontspanning na de bevalling. Er wordt gemasseerd met de handen en met warme kruidenstempels. Deze kruidenstempels zijn gevuld met speciale kruiden voor de net bevallen vrouw.  Het is echt een verwen moment voor jezelf na de bevalling en zwagerschap waarbij je lichaam hard heeft moeten werken.

De effecten van de massage zijn op vele vlakken merkbaar:
- snellere terugtrekking van de baarmoeder
- sterke afname van infecties
- ondersteunen van de borstvoeding
- vermindering van zwelling/oedeem
- verminderen van postnatale pijnen
- betere bloedcirculatie
- verlichting van rug, nel en schouder klachten
- vermindert stress hormonen

Yoni steam

In Thailand word dit Nugh Thaan genoemd. Het is een traditionele Thaise verzorging door middel van een stoombad met een mengsel van 6 Thaise kruiden.
Je zit hierbij op een stoomstoel, voor ongeveer een half uur. Om er voor te zorgen dat de stoom niet ontsnapt worden de benen toegedekt met een warme deken.
De kruiden kunnen dan goed hun werk doen.

De helende werking van de kruiden zijn:
-  ondersteuning bij het herstel van hechtingen door inscheuren of een knip
- het stimuleert de terug trekking van de baarmoeder naar de oorspronkelijke grote
- verwijdert achter gebleven lochia
- ondersteunt de heling van wonden
- kalmeert zwellingen
- gaat infecties tegen

Als je hechtingen hebt mag je na dag 5 starten met de Yoni steam. dan is de functie van het hechtdraad minder belangrijk.