Draagfoto

Dragen

Dragen is veel meer dan alleen een praktische manier van je kindje vervoeren. Je geeft je kindje nabijheid, veiligheid, je leert de signalen van je kindje eerder kennen en het is ook goed voor het gang laten komen van de borstvoeding.
Kinderen worden al eeuwen gedragen in allerlei culturen. In onze Westerse cultuur werd in 1733 de voorloper van de hedendaagse kinderwagen uitgevonden. De kinderwagen werd gezien als statussymbool en langzaam verdween het dragen uit het straatbeeld.
In de jaren 70 raakt het, vooral in Duitsland, weer in de mode om kinderen te dragen en worden er speciale draagdoeken geproduceerd.
Langzaam aan wordt ook het dragen van kinderen in Nederland weer steeds bekender.
Tegenwoordig is er heel veel keus uit zowel doeken als ergonomische dragers. Helaas zijn de ergonomische dragers en draagdoeken nauwelijks is winkels te koop en is men vaak aangewezen op webshops.

Als draagconsulent kan ik leren knopen op je op buik (met een geweven of een rekbare doek) en op je rug (altijd met een geweven doek). Ik heb ook een aantal ergonomische dragers die je bij mij kunt uitproberen of je kunt er 1 huren. Op die manier kun je kijken wat bij jullie past en waar jullie je prettig bij voelen voordat je een drager aanschaft.
Onder het kopje doekenbieb kun je zien welke dragers ik heb en vanaf welke maat ze geschikt zijn.